06 - 22818029 info@rimo.nl

Stroomkosten en verbruik

Het berekenen van het verbruik van de panelen is altijd een lastig vraagstuk, omdat het verbruik van vele factoren afhankelijk is zoals het weer, de gewenste temperatuur en de staat en isolatie van de te verwarmen ruimte. Wij hanteren echter het gegeven dat de kosten om te verwarmen met infrarood panelen een besparing van 10-30% kunnen realiseren ten opzichte van gas gestookt, wanneer alle kosten worden meegenomen.
De stroomkosten zullen toenemen, maar daar staat een forse daling in de kosten van het gebruik van aardgas tegenover.
Een belangrijke nieuwe factor hierin is het besluit van de overheid om de komende jaren de belasting op gas te gaan verhogen met circa 10 cent per m3, terwijl deze op elektra wordt verlaagd met circa 5 cent per kWh. Deze wijziging is dus volledig in het voordeel van verwarmen met elektriciteit.

Vermogens
De aansluitwaarde van een paneel is ook het vermogen dat deze verbruikt. Dus als U een paneel van 700 watt een uur heeft aangestaan, dan is er 0,7 kWh verbruikt.

Benodigd vermogen gemiddeld :

35 Watt per m³ voor woonkamers

30 Watt per m³ voor slaapkamers

60 Watt per m³ voor badkamers

50-80 Watt per m² voor minder goed geïsoleerde schuren en dierenverblijven bij een hoogte tot 2,5 meter

De stroomkosten voor een infraroodverwarming van 300 W liggen rond de 54 cent per dag! (berekend op basis van 10 draaiuren en 18 cent per kW stroomkosten)