06 - 22818029 info@rimo.nl

RIMO Dim- en schakelsystemen

RIMO ontwikkelt en verkoopt al ruim 40 jaar zeer kwalitatieve Dim- en schakelsystemen en is in deze markt al vele jaren marktleider. Wij leveren direct aan de eindgebruiker dus zonder tussenhandel. Hierdoor kunnen de prijzen laag blijven.
Daarnaast kennen wij onze dimmers door en door en bij vragen kunt u altijd bij ons terecht.
Wij ontwikkelen en produceren zelf.

Wij kunnen alle eventuele reparaties, tegen een geringe vergoeding, aan Uw systeem doen. Uiteraard dient U zelf de verzendkosten te betalen.
RIMO dimmers staan bekend om hun betrouwbaarheid en bedieningsgemak.
Wij geven uitstekende service en garantie, en dat al ook al ruim 40 jaar.
Wij geven 2 jaar garantie op de RIMO 400 en de RIMO 2000. Met de Rimo 400 kunt U alleen halogeen gloeilampen schakelen en dimmen en heeft U naast de Rimo 400 nog een tijdklok nodig om tijden in te stellen. Met de volautomatische Rimo 2000 speelt de Rimo een spelletje met de TL of andere hoofdverlichting en de gloeilamp. In de morgen gaat eerst de gloeilamp in een half uur tijd van 0% naar 100% branden. Is dit bereikt gaat automatisch de hoofdverlichting aan en na enkele seconden gaat de gloeilamp uit. Dit proces herhaalt zich andersom in de avond.

 

Waarom een Dim- of schakelsysteem gebruiken?

Een schakelsysteem zorgt er voor dat Uw verlichting automatisch dag in, dag uit aan en uit gaat op de door U gewenste tijden. Dit kan al met een gewone tijdschakelaar, bijvoorbeeld de Tijdklok voor RIMO 400.

Stel de tijd in om de lampen te gaan laten branden en de tijd om de lampen weer uit te laten gaan.

Deze tijdklok hebben wij al enkele jaren in ons assortiment.
Hij heeft een lange levensduur en blijft goed bij tijd en is eenvoudig instelbaar Hij werkt tot max. 3500 Watt en 16 Amp.

Tijdklok voor RIMO 400

Waarom zou U willen dimmen?

Wanneer U zonsopkomst en -ondergang wilt nabootsen volstaat een gewone tijdschakelaar niet meer en komt U terecht bij de RIMO Dim-Schakelsystemen waarvan we 2 varianten hebben namelijk de RIMO 400 en de RIMO 2000

Wanneer licht ineens dooft, kunnen vogels of duiven gaan vliegen en kunnen in de paniek hun zitstok niet meer terugvinden.
In het slechtste geval kunnen ze zich zelfs doodvliegen. Wanneer U gedurende de nacht een klein nachtlichtje laat branden ( lampen op 5%  of zoiets ) zullen de dieren minder opgeschrikt worden en raken ze minder snel in paniek.
Een goed uitgeruste vogel of duif is namelijk een gezondere vogel of duif
Een nabootsing van zonsondergang en -opkomst door middel van een RIMO Dim- of schakelsysteem bied dan uitkomst. Met alle RIMO dimmers is het mogelijke gedurende de nacht een waaklichtje te laten branden.
Een dimmer bootst natuurgetrouw het ochtendgloren en de avondschemering na. De tijden wanneer U wilt dat de dimmers gaan werken zijn zeer eenvoudig in te stellen.
Dit brengt rust. Vogels en duiven gaan tijdens het dimmen rustig hun plek voor de nacht opzoeken.  Mochten de dieren om wat voor reden dan ook verstoord worden, hebben ze net voldoende licht om hun plek terug te vinden.

LED de voor en nadelen

LED wordt alom geprezen vanwege haar zuinigheid.
LED is inderdaad zuiniger dan gloeilampen, halogeenverlichting, spaarlampen en de oude TL’s.
De zuinigheid is wel vaak minder dan veel aanbieders beweren.
De levensduur is ook vaak minder lang dan op de verpakking staat vermeld.
Wij raden het gebruik van LED als hoofdverlichting voor vogels sterk af omdat zij geen UVA en UVB afgeven welke de dieren nodig hebben om o.a. Vitamine D³ maar ook andere lichaamseigen mineralen aan te kunnen maken.
De samenstelling van LED is wezenlijk anders dan die van natuurlijk daglicht.
Er zit veel blauw licht in dat bij scherpe verlichting zelfs schadelijk voor de ogen kan zijn.
Wanneer je LED vergelijkt met de nieuwe TL van het type T5 (de dunne buizen) valt op dat deze wat betreft zuinigheid bijna gelijkwaardig zijn.