06 - 22818029 info@rimo.nl

 ( Gaan uit assortiment Nog beperkt   Gaan uit Assortiment:

→ Een compacte True-Light® lamp is voorzien van ingebouwde elektronische voorschakelapparatuur, waardoor de hinderlijke knippering verdwijnt. Compacte lampen zorgen voor de verlichting van een klein oppervlak zoals bijvoorbeeld een werkplek of boven een leesstoel. Zoekt u een prettige werklamp, die eenvoudig te installeren is? Dan is de compacte fluorescentielamp iets voor u. Armaturen op maat zijn niet nodig, u draait ze met gemak in armaturen voor normale gloeilampen ( E27 fitting ). Handig voor boven het bureau of bij de werktafel. Ook kunstenaars hebben baat bij deze compacte lamp, want kleuren worden door de extreem hoge kleurweergave van CRI/Ra 96 exact weergegeven. Ook ‘s avonds!
True-Light® LED lamp 12 Watt          Geeft geen UV A of B af Gaan uit assortiment. Nog beperkt leverbaar
True-Light® Spiraallamp 15 Watt     Geeft wel UV A en B af Gaan uit assortiment. Nog beperkt leverbaar
True-Light® Spiraallamp 23 Watt    Geeft wel UV A en B af  Gaan uit assortiment. Nog beperkt leverbaar 

True Light LED 12 W

True Light Spiral 15 W

True Light Spiral 23 W

→ True-Light® TL-buis is geschikt voor de verlichting van grotere oppervlakten of plekken die meer licht nodig hebben. Deze buizen zijn verkrijgbaar in allerlei lengten, variërend van 43,8 tot 150 centimeter in verschillende wattages en met verschillende lichtsterktes ( lumen )
True-Light® dunne TL T5 14 Watt
True-Light® dunne TL T5 21 Watt
True-Light® dunne TL T5 24 Watt
True-Light® dunne TL T5 28 Watt
True-Light® dunne TL T5 35 Watt
True-Light® dunne TL T5 54 Watt
True-Light® dunne TL T5 80 Watt
True-Light® dikke TL T8 15 Watt
True-Light® dikke TL T8 18 Watt
True-Light® dikke TL T8 36 Watt
True-Light® dikke TL T8 58 Watt

→ Hoogfrequente Armaturen
Hoogfrequente armaturen zijn verkrijgbaar in T8 uitvoering ( 26 mm dikke buis) en in T5 uitvoering ( 16 mm buis). De montagebalken van vroeger hebben een starter en een trafo, te herkennen aan de knipperende start. Deze montagebalken geven 50 tot 100 knipperingen per seconde, dit is 50 Hz.
Men mag namens de wet een montagebalk al hoogfrequent als deze meer dan 50 Hz is. Maar ook als u een montagebalk van 100Hz, ofwel 100 knipperingen per seconde, koopt zult u weinig voordelen zien ten opzichte van een ouderwetse montagebalk.
Echt hoogfrequent is als de montagebalk meer dan 25.000 Hz is, dus de 25.000 Hz overschrijden. Dat is Stil Licht. De voordelen van goede hoogfrequent montagebalken zijn :

  • 25 % energiebesparing
  • 30 % langere economische levensduur voor de lamp
  • Veel rustiger licht om te zien en rustig voor de ogen
  • Geen meetbare electromagnetische velden
  • Vlotte ontsteking bij lage en hoge temperaturen
  • Automatische uitschakeling bij het einde van de levensduur van de
  • De lampen in een HF armatuur gaan ruim 50 % langer mee dan in conventionele armaturen, dus minder vervangingskosten voor lampen

Klachten bij ouderwetse armaturen zijn soms : branderige ogen, hoofdpijn of een band om het hoofd voelen ( kantoormoeheid).
Klachten bij dieren uit zich dit door abnormaal, ziekelijk gedrag. Vogels ervaren de 50 tot Hz knipperingen van conventioneel voorgeschakelde verlichting hetzelfde als wij een stroboscoop ervaren.
Bij een goede hoogfrequente armatuur is er minimaal 25.000 Hz. Het licht is daardoor zeer constant en ontlast de oogtaak. Dit heeft een rustgevende werking en de klachten verdwijnen.
Ook voor bedrijven is het vervangen van de huidige ouderwetse armaturen aantrekkelijk. Tegenwoordig wordt hoogfrequent verlichting in zakelijke en openbare nieuwbouw al standaard gebruikt. Tegenwoordig gebruikt men ook sneller daglichtlampen, deze geven een betere lichtkleur en daardoor heeft u minder lampen nodig. De originele volspectrum daglichtlampen zijn van het merk True-Light®.