06 - 22818029 info@rimo.nl

Waarom TRUE-LIGHT® de beste verlichting is voor vogels/duiven

True Light voordelen op een rij :

 1. True-Light® bevat 14 soorten fosfor en heeft daarmee 14 kleuren licht.
  Een normale TL heeft 2-4 soorten, een vogellichtlamp, normale daglichtlamp, een zogenaamde gezonde lamp of cool white lamp hebben er maximaal 6. De 14 soorten fosfor van TRUE-LIGHT® zorgen voor helder licht maar ook voor het onzichtbare UV A en UV B.
  Hoewel UV niet zichtbaar is, zorgt het er wel voor dat het zichtbare gedeelte van het spectrum witter wordt.
 2. True-Light® bevat argongas, dit zorgt voor een helder witte kleur licht.
  De meeste TL’s en spaarlampen zijn tegenwoordig gevuld met het goedkopere Krypton dat een gekleurde gloed achterlaat.
 3. True-Light® heeft een buisglas met natrium als hoofdbestanddeel, daar waar normale TL’s en spaarlampen Kalium als hoofdbestanddeel hebben.
  Natriumglas laat UV door en andere glassoorten niet.
 4. True-Light® geeft optimaal en stabiel alle spectrale kleuren weer in de juiste verhoudingen met ook het gezonde UVA en UVB.
 5. True-Light® realiseert een score van 96 op de internationaal vastgestelde kleurweergaveschaal (bijvoorbeeld daglicht is 100CRI/Ra, Cool White is 68CRI/Ra).
 6. True-Light® bereikt de absolute temperatuur van 5500 Kelvin om de werkelijke kleur van daglicht te verkrijgen.
 7. True-Light® lampen dragen bij aan het welzijn van mens en dier door het doorlaten van de gezonde UVA en UVB straling.
 8. True-Light® activeert de synthese (aanmaak) van vitamine D welke weer nodig is voor de natuurlijke opname van calcium en andere mineralen in het bloed
 9. True-Light® stimuleert door het doorlaten van gezonde UV-straling het immuunsysteem van mens en dier.
 10. True-Light® heeft een gemiddelde levensduur van 24000 uur bij een elektronische voorschakeling. Een elektronische voorschakeling zorgt voor 25% minder energieverbruik.
 11. True-Light® is productiviteit verhogend, zorgt voor minder stress, betere kleurweergave ( U hoeft dus niet met Uw vogel naar buiten om de goede kleuren van de vogel te kunnen zien ) en meer energie.

RIMO en True-Light®zijn al ruim 20 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden.We gaan immers voor het welzijn van onze vogels. Vogels en duiven hebben net als alles en iedereen licht nodig om te leven.
Vogels die binnenshuis worden gehouden krijgen nog minder licht dan buitenvogels.
Lichttekort bij vogels uit zich in een dof verenkleed, slechte botvorming, pennenverlies, plukken en asociaal gedrag.
Daarnaast is het broedresultaat van vogels met een lichttekort minder.

In de loop der jaren hebben wij door deze aanpak een grote groep tevreden en trouwe klanten gekregen. Deze groep groeit nog steeds.
Onze klanten behalen mede dankzij True-Light® goede resultaten op vogeltentoonstellingen, met de kweek en in de duivensport ( prestaties ).